Audiometrie

Wie op korte termijn een eerste indruk van zijn gehoor wil hebben, kan bij ons terecht voor een screeningsaudiogram (toonaudiogram via luchtgeleiding).

Wij maken gebruik van een screeningsaudiometer waarmee we mensen binnen 20 minuten informeren over hun gehoor.

Het voordeel van deze dienst is dat mensen vlot, laagdrempelig en dicht bij huis hun gehoor kunnen laten testen. Onze minder klinische setting kan met name voor kinderen beter werken dan op de KNO-afdeling in het ziekenhuis. Deze verrichting valt zoals elke logopedische verrichting binnen de basisverzekering.

U heeft een verwijzing nodig voor ‘eenmalig specifiek onderzoek’ van uw huisarts of specialist. Na het afnemen van het audiogram krijgt u een kopie van het audiogramformulier mee. Rapportage aan de verwijzer geschiedt binnen 2 weken na afname. Bij afwijkende gehoordrempels adviseren wij u terug te gaan naar de verwijzer om de resultaten en vervolgstappen te bespreken.

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op door middel van een het contactformulier of door te bellen. Onze telefoniste staat u te woord en verbindt u indien mogelijk door met één van de logopedisten en anders wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.